Verlies - en levensbegeleiding

Openheid
Respect
Liefde
Dienstbaarheid

Verliesbegeleiding

Begeleiding op maat

Bij ONS Zorgt biedt professionele hulp in de vorm van Verlies - en levensbegeleiding aan.

Verlies komt op verschillende manieren voor en vaak op een onverwacht moment. Een dierbare overlijdt, een relatie die over gaat, of het verlies van uw gezondheid met alle gevolgen van dien. Verlies kan een enorme impact op het leven hebben waardoor, hetzij tijdelijk of structureel, aanpassingen nodig zijn. Verlies en rouw vragen aandacht en tijd. Samen proberen wij met u een balans te creëren tussen innerlijke rust en acceptatie. Door begeleiding op maat aan te bieden, helpen wij u om uw leven op een nieuwe manier invulling te geven. Wij kijken samen met u naar een begeleidingsvorm die het beste bij u past.

Contact

Levensbegeleiding

Samen kijken we naar uw behoefte

Wanneer je te horen krijgt dat je binnenkort afscheid moet nemen, staat je wereld even stil. Het is niet voor te stellen hoe moeilijk dat is. Gevoelens als verdriet, angst, ongeloof, boosheid, verwarring spelen door je heen. Vragen zoals hoe nu verder? Hoe vertel ik mijn dierbaren en mijn omgeving dat ik er straks niet meer ben? Wat komt er nog op me af? Het is een achtbaan aan emoties waardoor je het gevoel kan hebben dat je de grip op het leven verliest. Tijdens deze zware periode kan steun juist een uitkomst zijn.  

BIJ ONS Zorgt biedt steun en begeleiding in de laatste levensfase bij u thuis aan, maar ook buitenshuis bijvoorbeeld in een hospice. We begeleiden u en uw dierbaren door alle fases van het afscheid nemen. Van emotionele begeleiding tot praktische begeleiding, onze Verlies – en levensbegeleider zal ervoor zorgen dat u samen op een prettige en persoonlijke manier begeleid wordt in deze zware periode. Voor iedereen is het proces van sterven anders. Wij kijken samen met u waar u behoefte aan heeft en passen onze begeleiding aan op uw wensen. Door een goede samenwerking met u, uw nabestaanden, de (huis)arts of verpleegkundige, kan onze Verlies – en levensbegeleider u de juiste hulp bieden. Door het creëren van veiligheid en het bieden van een luisterend oor ondersteunen wij vóór, tijdens en na het stervensproces. Het doel is om de laatste levensfase dragelijker te maken en om samen tot een zorgeloos afscheid te komen.

Wij werken vanuit openheid, respect, liefde en dienstbaarheid. Iedereen wordt gelijk behandeld, ongeacht leeftijd of (religieuze) achtergrond.

Contact

Wat u van ons kan verwachten

Wij bieden:

  • Begeleidingsplan op maat
  • Begeleiding in het emotionele proces
  • Begeleiding in het praktische proces
  • Balans creëren tussen innerlijke rust en acceptatie
  • Regelen/afhandelen van praktische zaken

* Optioneel video/fotograaf

Wat betekent het financieel voor u? Wij hanteren een uurtarief van € 70,- (ex. Btw) Heeft u een WLZ-indicatie, dan bestaat er een mogelijkheid dat het (deels) vergoed kan worden vanuit de WLZ.

Wilt u kennis met ons maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram